‘Grootste spoorklus ooit’ in haven Zeebrugge na 12 jaar afgerond

Rangeerterrein

In de haven van Zeebrugge is deze week een nieuw gemoderniseerd rangeerterrein officieel in gebruik genomen. Het is het einde van een project dat maar liefst twaalf jaar heeft geduurd en 133 miljoen euro heeft gekost. In totaal is er ruim achttien kilometer aan nieuw spoor aangelegd. Volgens de Belgische spoorbeheerder Infrabel gaat het om ‘de grootste spoorklus ooit’ in de haven.

Haven van Zeebrugge, Lineas, rangeerterrein
Foto: Matthias Vanheerentals/RailTech.be

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Grootste spoorklus ooit’ in haven Zeebrugge na 12 jaar afgerond | NT

‘Grootste spoorklus ooit’ in haven Zeebrugge na 12 jaar afgerond

Rangeerterrein

In de haven van Zeebrugge is deze week een nieuw gemoderniseerd rangeerterrein officieel in gebruik genomen. Het is het einde van een project dat maar liefst twaalf jaar heeft geduurd en 133 miljoen euro heeft gekost. In totaal is er ruim achttien kilometer aan nieuw spoor aangelegd. Volgens de Belgische spoorbeheerder Infrabel gaat het om ‘de grootste spoorklus ooit’ in de haven.

Haven van Zeebrugge, Lineas, rangeerterrein
Foto: Matthias Vanheerentals/RailTech.be

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu