In totaal liggen er drie bundels op het emplacement. Op één daarvan is het al langer mogelijk om elektrisch te rijden. Aan een tweede bundel wordt nu gewerkt. Aannemer VolkerRail is al begonnen met het plaatsen van de fundaties voor de bovenleiding en draagconstructies. Vanaf mei staat het trekken van de bovenleiding op de planning en worden er nog verschillende kabels gelegd. Eind 2023 wordt het project afgerond.

‘We zijn nu bezig een tweede spoorbundel te elektrificeren. Daardoor kan er straks meer met e-locs worden gerangeerd en kunnen er tevens meer treinen klaargezet worden die met e-locs via de Zeelandlijn afgevoerd worden naar het binnenland. In totaal brengen wij een kleine zes kilometer aan nieuwe bovenleiding aan’, vertelt Charles van Wijngaarden, realisatiemanager van dit project van VolkerRail aan spoorvakblad SpoorPro.

Volgens cijfers van ProRail reden er in 2022 100 meer goederentreinen van en naar Sloehaven dan in 2021, een toename van 4%. In de jaren ervoor nam het aantal treinen van en naar het Zeelandse havengebied echter juist wat af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement