De treinen van Lineas moeten vooral voeding en chemische producten naar Zuid-Frankrijk gaan rijden. Daarnaast bevat de trein opleggers met lading voor de autoindustrie. De vervoerder begint met drie wekelijkse ritten, maar wil halverwege april opschalen naar vijf ritten per week.

‘De shift van dit vrachtvervoer van de weg naar het spoor tussen Gent en de belangrijke industriële regio van Lyon is goed voor 450 treinen per jaar en 8000 trailers en containers’, zo laat Bernard Gustin, ceo van Lineas weten. ‘Met het gecombineerde vervoer tussen Göteborg, Gent en Lyon weet North Sea Port zich als multimodale haven in West-Europa verder te versterken’, zo stelt Daan Schalck, ceo van North Sea Port bovendien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement