Dat stelt de Bondsregering in Berlijn op vragen uit het Duits parlement over het al bijna anderhalf jaar oude onderzoek van de EU-Commissie naar vermeende staatssteun bij de noodlijdende Duitse railgoederenvervoerder.

Daarbij kijkt Brussel na klachten van de private spoorgoederenbedrijven of de financiële hulp van DB niet illegaal en concurrentievervalsend is. Immers kunnen de particuliere bedrijven nergens de hand op houden om verliezen te compenseren.

DB Schenker

Daarbij gaat het niet om kleine bedragen. Zo heeft DB Cargo blijkens een grove rekensom van NT de laatste tien jaar meer dan 2 miljard euro aan verliezen bijeen gespoord. Die rode cijfers worden elk jaar  gecompenseerd door DB, hoofdzakelijk uit de winsten van een andere dochter, DB Schenker.

De Bondsregering wil verder geen nadere toelichting geven op het onderzoek naar de verliezen van DB Cargo ‘aangezien die procedure door de EU-Commissie nog niet is afgesloten’. Los van dit onderzoek wil de Bondsregering het verliesgevende wagenladingvervoer van DB Cargo blijven ondersteunen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement