Hij gaat samenwerken met cfo Mark Stevenson en coo Sven Wellbrock, die nu het bestuur van VTG vormen. In 2021 legde oud-ceo Heiko Fischer na 17 jaar zijn functie als ceo neer.

De afgelopen zeventien jaar was Nobis werkzaam in verschillende functies bij bij DHL. Vanaf 2019 was hij ceo Europa bij DHL Express. In zijn nieuwe positie bij VTG wordt hij verantwoordelijk voor meer dan 50 locaties op het gebied van wagonverhuur en spoorlogistiek in twintig verschillende Europese landen.

‘Nobis heeft in het verleden veel prestaties geleverd als het gaat om het succesvol transformeren van bedrijven’ aldus Alexander Granderath, voorzitter van de adviesraad van VTG.

Het in Hamburg gevestigde VTG heeft naar eigen zeggen de grootste private vloot van vrachtwagons in  Europa. Het bedrijf heeft 84.000 vrachtwagons en 5.000 tankcontainers. Het bedrijf heeft vooral ervaring in het transporteren van vloeibare of gevoelige goederen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement