Duitsland halveert subsidiegelden voor spoorgoederenvervoer

‘Verdubbeling routeprijzen’

In de federale begroting van het Duitse ministerie van Financiën is voor dit jaar zo’n 252 miljoen euro minder gereserveerd voor het spoorgoederenvervoer dan in 2023. De sector legde zich niet neer bij de bezuinigingen en voerde campagne om bezuinigingen terug te draaien. Dat is deels gelukt, de halvering van de gebruikersvergoeding (de ‘Trassenpreisförderung’) ging van tafel.

Bovenop de overheidsbezuinigingen komt nog een tariefsverhoging voor gebruik van het spoor. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu

Duitsland halveert subsidiegelden voor spoorgoederenvervoer | NT

Duitsland halveert subsidiegelden voor spoorgoederenvervoer

‘Verdubbeling routeprijzen’

In de federale begroting van het Duitse ministerie van Financiën is voor dit jaar zo’n 252 miljoen euro minder gereserveerd voor het spoorgoederenvervoer dan in 2023. De sector legde zich niet neer bij de bezuinigingen en voerde campagne om bezuinigingen terug te draaien. Dat is deels gelukt, de halvering van de gebruikersvergoeding (de ‘Trassenpreisförderung’) ging van tafel.

Bovenop de overheidsbezuinigingen komt nog een tariefsverhoging voor gebruik van het spoor. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu