Italiaanse chauffeurs leggen beslag op een miljoen euro van DB Schenker

Achterstallige betalingen

Advocaten van tien Italiaanse vrachtwagenchauffeurs hebben beslag gelegd op meer dan een miljoen euro van DB Schenker. De wegvervoerder moet nog ruim zeven ton aan achterstallige betalingen uitkeren aan de voormalige werknemers, maar geeft nul op het rekest.

Vrachtwagen van DB Schenker in Bolzano, Italië
Foto: frantic00 / Shutterstock.com

Dat schrijft de Italiaanse krant La Repubblica. De zaak werd aangespannen door tien chauffeurs die werkzaam waren bij de Italiaanse tak van DB Schenker, Schenker Italiana. Het tiental kreeg zeven jaar lang geen overuren, ontslagvergoedingen, loonsverhogingen en reiskostenvergoedingen uitgekeerd.

De rechter in Milaan gebood Schenker Italiana en onderaannemer GBF Transporti daarom in april om ruim 700.000 euro te betalen aan de voormalige werknemers. De wegvervoerders lieten het tot nu toe afweten.

Maximum

De advocaten van de chauffeurs lieten de bank vervolgens beslag leggen op 1.158.725,52 euro, het maximaal wettelijk toegestane bedrag in Italië. De transportbedrijven moeten op 22 september opnieuw voor de rechter verschijnen.

Schenker Italiana is gevestigd in Peschiera Borromeo, vlakbij Milaan. Volgens de meest recente data boekte het bedrijf in 2021 een omzet van 1,1 miljard euro en 32 miljoen euro winst. Er werken ruim 1.200 werknemers.

Op 17 mei 2022 werd Schenker Italiana onder toezicht gesteld vanwege mogelijke inmenging van de Italiaanse maffia. Het ging volgens het bedrijf niet om een strafzaak tegen het bedrijf of het management, maar een preventieve maatregel om infiltratie te voorkomen. De ondercuratelestelling werd opgeheven op 9 februari 2023, nadat Schenker het interne controlesysteem had verbeterd.

Italiaanse chauffeurs leggen beslag op een miljoen euro van DB Schenker | NT

Italiaanse chauffeurs leggen beslag op een miljoen euro van DB Schenker

Achterstallige betalingen

Advocaten van tien Italiaanse vrachtwagenchauffeurs hebben beslag gelegd op meer dan een miljoen euro van DB Schenker. De wegvervoerder moet nog ruim zeven ton aan achterstallige betalingen uitkeren aan de voormalige werknemers, maar geeft nul op het rekest.

Vrachtwagen van DB Schenker in Bolzano, Italië
Foto: frantic00 / Shutterstock.com

Dat schrijft de Italiaanse krant La Repubblica. De zaak werd aangespannen door tien chauffeurs die werkzaam waren bij de Italiaanse tak van DB Schenker, Schenker Italiana. Het tiental kreeg zeven jaar lang geen overuren, ontslagvergoedingen, loonsverhogingen en reiskostenvergoedingen uitgekeerd.

De rechter in Milaan gebood Schenker Italiana en onderaannemer GBF Transporti daarom in april om ruim 700.000 euro te betalen aan de voormalige werknemers. De wegvervoerders lieten het tot nu toe afweten.

Maximum

De advocaten van de chauffeurs lieten de bank vervolgens beslag leggen op 1.158.725,52 euro, het maximaal wettelijk toegestane bedrag in Italië. De transportbedrijven moeten op 22 september opnieuw voor de rechter verschijnen.

Schenker Italiana is gevestigd in Peschiera Borromeo, vlakbij Milaan. Volgens de meest recente data boekte het bedrijf in 2021 een omzet van 1,1 miljard euro en 32 miljoen euro winst. Er werken ruim 1.200 werknemers.

Op 17 mei 2022 werd Schenker Italiana onder toezicht gesteld vanwege mogelijke inmenging van de Italiaanse maffia. Het ging volgens het bedrijf niet om een strafzaak tegen het bedrijf of het management, maar een preventieve maatregel om infiltratie te voorkomen. De ondercuratelestelling werd opgeheven op 9 februari 2023, nadat Schenker het interne controlesysteem had verbeterd.