Dat bevestigt DB Schenker tegenover persbureau Reuters. De bewindvoerder moet ervoor zorgen dat de maffia geen verdere invloed kan verwerven binnen de Italiaanse tak van DB Schenker.

Schenker Italiana, dat 1.400 mensen in dienst heeft op 34 locaties, kwam onder het vergrootglas van de Italiaanse financiële opsporingsdienst te liggen toen er in 2020 in Dover 30 kilo cocaïne werd aangetroffen in een levering door Schenker.

Onderaannemer

De onderaannemer die bij dat transport betrokken was, wordt verdacht van banden met de ‘Nrangheta. Deze machtige maffiaorganisatie uit Zuid-Italië geldt als een van de grootste spelers in de wereldwijde drugshandel. Volgens Italiaanse media is het onderzoek niet gericht op Schenker zelf.

Het toezicht geldt de komende negen maanden. DB Schenker zegt tegen Reuters volledig achter de maatregel te staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement