Start-up Windrose duikt op in Rotterdam: ‘Nog plek voor nieuwe truckmerken’

In 2025 Europa in

Een elektrische truck van de Chinese start-up Windrose dook deze week op in de Rotterdamse haven. Nu nog zonder trailer en met een testchauffeur achter het stuur, maar als het aan de fabrikant ligt, maakt de e-truck al over een jaar zijn entree op de Europese markt. ‘Er is zeker nog plek voor nieuwe zero-emissietrucks, naast die van de gevestigde orde.’

Decathlon maakt in China al gebruik van de e-truck. Foto: Windrose

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Start-up Windrose duikt op in Rotterdam: ‘Nog plek voor nieuwe truckmerken’ | NT

Start-up Windrose duikt op in Rotterdam: ‘Nog plek voor nieuwe truckmerken’

In 2025 Europa in

Een elektrische truck van de Chinese start-up Windrose dook deze week op in de Rotterdamse haven. Nu nog zonder trailer en met een testchauffeur achter het stuur, maar als het aan de fabrikant ligt, maakt de e-truck al over een jaar zijn entree op de Europese markt. ‘Er is zeker nog plek voor nieuwe zero-emissietrucks, naast die van de gevestigde orde.’

Decathlon maakt in China al gebruik van de e-truck. Foto: Windrose

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu