In feite wilde Devroe helemaal niet reageren op de uitlatingen van Van Gestel. “Het is niet altijd nodig om dat te doen” , zei hij. “Ik wil er wel even aan herinneren dat we nu echter eenmaal zitten met een zware pensioenlast uit het verleden. Bovendien mag je niet vergeten dat de stad uiteindelijk toch recht heeft op een vergoeding voor het gebruik van de gronden die haar eigendom zijn.” Tijdens de Antwerpse gemeenteraad afgelopen dinsdag had ook burgemeester H.B. Cools trouwens zwaar uitgehaald naar de verwijten van de AHGA.
De begroting 1992 van het havenbedrijf voorziet dat de stad volgend jaar mag rekenen op 955 miljoen frank. Daarvan is 435 miljoen frank bedoeld als een bijdrage in het tekort van de pensioenkas. Volgens Carlo Van Gestel is een winst van 1 miljard frank op een zakencijfer van 6,5 miljard bedrijfseconomisch gezien een volledig onhaalbare zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement