Bij de transport- en opslagfondsen trok verder Internatio-Muller de aandacht met een koersstijging van fl 1,10 tot fl 71,80. Aanleiding voor die verbetering was de mededeling dat de automatiseringsdivisie KH-Electronics is verkocht aan het automatiserings- en servicebedrijf Getronics. Internatio- Muller liet zich overigens niet uit over de vraag of de transactie een boekwinst heeft opgeleverd.
Voor het overige was er op de beurs nauwelijks iets te beleven. Gebrek aan sturing vanuit het buitenland en een iets lagere dollar zorgden voor een verdeeld beeld met weinig noemenswaardige koersverschuivingen. Niettemin werd de stemming tegen het eind van de dag iets beter, toen Wall Street licht hoger opende. Na een uur handelen was de Dow Jones-index ruim acht punten gestegen.
De stemmingsindices in Amsterdam gingen toen ook iets omhoog. De algemene index steeg per saldo 0,20 tot 90,20, evenals de industrie-index op 101,90. De transportindex zakte echter iets in en sloot op 94,40 uiteindelijk 0,40 beter. De teruggang op het laatste moment hangt samen met de inschrompeling van de koerswinst van Pakhoed van twee kwartjes tot twintig cent op fl 44. KLM was dertig cent beter op fl 30,30. Ook op de Optiebeurs was er belangstelling voor het fonds, vooral voor de call-opties. De oktober/30 call steeg van fl 1,50 tot fl 2,10. In totaal werden gedurende de ochtend 1.200 opties KLM verhandeld.
Nedlloyd steeg twee dubbeltjes tot fl 31,70. Van Ommeren-Ceteco leverde een dubbeltje in op fl 41,30. Op de lokale markt hield Frans Maas stand op fl 77,80, maar op de parallelmarkt zakte HES Beheer zeventig cent tot fl 41,30. Op de zwak gestemde Brusselse contantmarkt leverde CM 225 frank in op BEF 24.525.
De Amerikaanse dollar opende op de Europese valutamarkten iets lager in een dunne handel. Op de wisselmarkt in Amsterdam werd om 10.00 uur fl 1,8755 genoteerd tegen een slotkoers van fl 1,8790 op dinsdag. Bij sluiting van de handel werd een middenkoers opgegeven van fl 1,9721, terwijl de infokoers uitkwam op fl 1,8740. Valutahandelaren verwachten weinig verandering in de dollarkoers tot vrijdagmiddag de Amerikaanse werkloosheidscijfers over september worden gepubliceerd. Als daaruit blijkt dat het met het economische herstel in de VS nog steeds niet wil vlotten, stijgt de kans op een nieuwe renteverlaging. Daardoor zou de munt opnieuw onder druk komen te staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement