Uitzondering op rijverbod Italie

ROTTERDAM – Vrachtwagens met verse of tijdgebonden ladingen (dagbladen) hebben op zondag weer toegang tot het Italiaanse wegennet. IRU en NIWO hebben van Italiaanse zijde begrepen dat de uitzonderingen op het rijverbod vanaf zondag 13 oktober weer gewoon van kracht zijn.

De uitzonderingen waren op 4 augustus ingetrokken. De vervoerdersorganisatie Unitai heeft hier tegen bij de Italiaanse Raad van State aangetekend en is onlangs in haar gelijk gesteld. De uitspraak moet alleen nog worden bekrachtigd door het Ministerie van Openbare Werken in Italie.
De van het rijverbod uitgezonderde goederen zijn:

– Dieren, die binnen 48 deel moeten nemen aan een wedstrijd,

– Produkten bestemd voor de catering van vliegtuigen,

– Dagbladen en tijdschriften,

– Medische apparatuur (in noodgevallen),

– Bederfelijke goederen (melk, vlees, vis, groente, fruit en consumptie-ijs).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Uitzondering op rijverbod Italie | NT

Uitzondering op rijverbod Italie

ROTTERDAM – Vrachtwagens met verse of tijdgebonden ladingen (dagbladen) hebben op zondag weer toegang tot het Italiaanse wegennet. IRU en NIWO hebben van Italiaanse zijde begrepen dat de uitzonderingen op het rijverbod vanaf zondag 13 oktober weer gewoon van kracht zijn.

De uitzonderingen waren op 4 augustus ingetrokken. De vervoerdersorganisatie Unitai heeft hier tegen bij de Italiaanse Raad van State aangetekend en is onlangs in haar gelijk gesteld. De uitspraak moet alleen nog worden bekrachtigd door het Ministerie van Openbare Werken in Italie.
De van het rijverbod uitgezonderde goederen zijn:

– Dieren, die binnen 48 deel moeten nemen aan een wedstrijd,

– Produkten bestemd voor de catering van vliegtuigen,

– Dagbladen en tijdschriften,

– Medische apparatuur (in noodgevallen),

– Bederfelijke goederen (melk, vlees, vis, groente, fruit en consumptie-ijs).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement