Rampschip ‘Dali’ had tweemaal panne voor aanvaring brug Baltimore

elektrische mankementen

Vrachtschip ‘Dali’ dat eind maart de Francis Scott Key Bridge in Baltimore deed instorten, kampte kort voor de botsing tweemaal met elektrische problemen. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten in een voorlopig rapport.

Het is niet zeker dat de mankementen de oorzaak zijn van de aanvaring. Foto: Andrew Leyden, Shutterstock

Het containerschip vertoonde de dag voor het ongeval twee elektrische mankementen tijdens onderhoud in de haven van Baltimore, blijkt uit het onderzoek van de National Transportation Safety Board (NTSB). Het is nog niet duidelijk of die mankementen invloed hebben gehad op de noodlottige botsing een dag later, aldus de NTSB.

De botsing met de brug in Baltimore kostte zes arbeiders die herstellingswerken uitvoerden het leven. Het laatste lichaam werd pas vorige week gevonden.

De autoriteiten hebben maandag een deel van de brug gecontroleerd opgeblazen om het gezonken containerschip vrij te maken.

Rampschip ‘Dali’ had tweemaal panne voor aanvaring brug Baltimore | NT

Rampschip ‘Dali’ had tweemaal panne voor aanvaring brug Baltimore

elektrische mankementen

Vrachtschip ‘Dali’ dat eind maart de Francis Scott Key Bridge in Baltimore deed instorten, kampte kort voor de botsing tweemaal met elektrische problemen. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten in een voorlopig rapport.

Het is niet zeker dat de mankementen de oorzaak zijn van de aanvaring. Foto: Andrew Leyden, Shutterstock

Het containerschip vertoonde de dag voor het ongeval twee elektrische mankementen tijdens onderhoud in de haven van Baltimore, blijkt uit het onderzoek van de National Transportation Safety Board (NTSB). Het is nog niet duidelijk of die mankementen invloed hebben gehad op de noodlottige botsing een dag later, aldus de NTSB.

De botsing met de brug in Baltimore kostte zes arbeiders die herstellingswerken uitvoerden het leven. Het laatste lichaam werd pas vorige week gevonden.

De autoriteiten hebben maandag een deel van de brug gecontroleerd opgeblazen om het gezonken containerschip vrij te maken.