Italie ziet toch af van harde munt

ROME – De Italiaanse regering heeft besloten voorlopig af te zien van de invoering van een ‘harde lire’. Doel was een nieuwe munt te introduceren om een einde te maken aan het enorme gereken in verband met de geringe waarde van het geld. Doel was drie nullen te schrappen, zodat 25.000 oude lires gelijk zouden zijn aan 25 nieuwe. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat er voor de operatie onvoldoende harde argumenten voorhanden zijn. Bovendien zouden de kosten van de invoeri

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Italie ziet toch af van harde munt | NT

Italie ziet toch af van harde munt

ROME – De Italiaanse regering heeft besloten voorlopig af te zien van de invoering van een ‘harde lire’. Doel was een nieuwe munt te introduceren om een einde te maken aan het enorme gereken in verband met de geringe waarde van het geld. Doel was drie nullen te schrappen, zodat 25.000 oude lires gelijk zouden zijn aan 25 nieuwe. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat er voor de operatie onvoldoende harde argumenten voorhanden zijn. Bovendien zouden de kosten van de invoeri

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement