Ook CNV-kaderleden bereid tot staken voor WAO-compensatie

ROTTERDAM – De kaderleden van de Vervoersbond CNV in de Rotterdamse haven hebben zich gisteren uitgesproken voor harde acties als de havenwerkgevers niet bereid zijn de nadelige gevolgen van de WAO- en Ziektewetplannen van het kabinet te compenseren.

Dit werd duidelijk na overleg van bestuurder Cees van der Knaap met de kaderleden. Nu tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer is gebleken dat het kabinet in de kern niets wil veranderen aan zijn plannen, kunnen de werkgevers een keiharde opstelling verwachten, zegt Van der Knaap. Harde acties betekent volgens Van der Knaap ‘heel duidelijk staking’.
Het CNV wil van de werkgevers in ieder geval de garantie dat de plannen gedurende de looptijd van de huidige collectieve arbeidsovereenkomsten geen nadelige gevolgen hebben. De meeste eerder dit jaar afgesloten bedrijfs- en sector-CAO’s hebben een looptijd tot 1 april 1993.
De vervoersbonden van FNV en CNV hervatten volgende week dinsdag de onderhandelingen over de raam-CAO voor de haven. Ook de Vervoersbond FNV heeft al laten weten garanties van de werkgevers te willen dat de plannen geen nadelige gevolgen voor de werknemers krijgen. De opmerking van de werkgevers, verenigd in de SVZ, dat zij niet voorop willen lopen waar het aanvullingen betreft, legt Van der Knaap naast zich neer. “Zij zijn gewoon als eersten aan de beurt.”
Volgens de CNV-bestuurder hoeft het compenseren van de Ziektewetmaatregelen de werkgevers geen cent loonruimte te kosten. Het probleem is volgens hem eenvoudig op te lossen door iedereen bij voorbeeld vier of vijf dagen meer vakantie te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Ook CNV-kaderleden bereid tot staken voor WAO-compensatie | NT

Ook CNV-kaderleden bereid tot staken voor WAO-compensatie

ROTTERDAM – De kaderleden van de Vervoersbond CNV in de Rotterdamse haven hebben zich gisteren uitgesproken voor harde acties als de havenwerkgevers niet bereid zijn de nadelige gevolgen van de WAO- en Ziektewetplannen van het kabinet te compenseren.

Dit werd duidelijk na overleg van bestuurder Cees van der Knaap met de kaderleden. Nu tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer is gebleken dat het kabinet in de kern niets wil veranderen aan zijn plannen, kunnen de werkgevers een keiharde opstelling verwachten, zegt Van der Knaap. Harde acties betekent volgens Van der Knaap ‘heel duidelijk staking’.
Het CNV wil van de werkgevers in ieder geval de garantie dat de plannen gedurende de looptijd van de huidige collectieve arbeidsovereenkomsten geen nadelige gevolgen hebben. De meeste eerder dit jaar afgesloten bedrijfs- en sector-CAO’s hebben een looptijd tot 1 april 1993.
De vervoersbonden van FNV en CNV hervatten volgende week dinsdag de onderhandelingen over de raam-CAO voor de haven. Ook de Vervoersbond FNV heeft al laten weten garanties van de werkgevers te willen dat de plannen geen nadelige gevolgen voor de werknemers krijgen. De opmerking van de werkgevers, verenigd in de SVZ, dat zij niet voorop willen lopen waar het aanvullingen betreft, legt Van der Knaap naast zich neer. “Zij zijn gewoon als eersten aan de beurt.”
Volgens de CNV-bestuurder hoeft het compenseren van de Ziektewetmaatregelen de werkgevers geen cent loonruimte te kosten. Het probleem is volgens hem eenvoudig op te lossen door iedereen bij voorbeeld vier of vijf dagen meer vakantie te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement