DEN HAAG (ANP) – Het stuk A 12 (Utrechtsebaan) dat Den Haag verbindt met het Prins Clausplein is dit najaar verkeerd geasfalteerd en moet opnieuw onder handen worden genomen. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat gezegd op de regionale zender TV West.
Rijkswaterstaat heeft de hele renovatie, uitgevoerd door een aannemer, afgekeurd omdat door fouten in de asfaltering scheuren, gaten en rafels in het wegdek ontstaan. Ook zou het stuk weg ’bobbelig’ rijden.
Na de winter moet de hele operatie in de herhaling. Wie voor de kosten moet opdraaien is nog niet bekend.
Het stuk A 12 was in principe voor twaalf jaar in orde gemaakt. Daartoe werd tussen 5 en 10 oktober de weg telkens ’s nachts afgesloten om een nieuwe laag open asfaltbeton (ZOAB) aan te leggen.
Het verkeer op de drukgebruikte weg had daar in de vorm van files veel last van.