ROTTERDAM (NT) – Broersma Transport gaat hoogstwaarschijnlijk Dragt Transporten uit Wolvega overnemen. Broersma is bezig met een administratief onderzoek bij Dragt. Wordt dit positief afgerond, dan is de overname midden februari een feit.

Broersma, dat nu vestigingen in Stroobos en Bodegraven heeft, krijgt na de overname een jaaromzet van circa 65 miljoen gulden. Het bedrijf houdt zich bezig met geconditioneerde groupage-transporten in Europa en op- en overslag.
Het over te nemen Dragt is net als Broersma gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer en warehousing. Het bedrijf heeft zestig werknemers in dienst en heeft dertig vrachtautocombinaties.
Na de overname telt Broersma zo’n driehonderd personeelsleden en heeft het tweehonderd vrachtauto’s ter beschikking. Volgens J. Prins, controller van Broersma, past de op stapel staande overname goed in de visie van Broersma Transport. ,,We willen ons netwerk op het gebied van temperature controlled vervoer en opslag verder optimaliseren. We kunnen met Dragt personeel en materieel efficiënter inzetten.’’
Behalve de overname wil Broersma nog eind dit jaar een nieuw warehouse in Heerenveen in gebruik nemen. In dit pand moeten tienduizend palletplaatsen komen waarin producten onder diverse temperaturen worden opgeslagen.
Gaan de plannen door, dan heeft Broersma straks de beschikking over ruim dertigduizend palletplaatsen, verdeeld over de vestigingen in Stroobos, Bodegraven en Heerenveen. In Heerenveen. Er kunnen circa 75 mensen aan de slag voor het bedrijf.