STUTTGART (NT) – Het filmconcern Eastman Kodak heeft al zijn logistieke activiteiten in Europa overgedragen aan transportonderneming Willy Betz in Reutlingen. Het afstoten van logistiek en distributie vanuit de productievestigingen in Duitsland past volgens woordvoerder J. Pokorny van Kodak in het streven van het moederbedrijf om zich te concentreren op de kernactiviteiten.
,,Onlangs hebben we de conclusie getrokken dat logistiek geen kernactiviteit meer is en zijn we op zoek gegaan naar een koper’’, aldus Pokorny. ,,In 1970 hebben we in Scharnhausen onder eigen regie een distributiecentrum opgericht. Per 1 januari is het hele pakket aan activiteiten overgegaan in handen van vervoerder Willy Betz.’’
Na het afstoten van de logistiek heeft Kodak in Duitsland nog twee standplaatsen: het hoofdkantoor in Stuttgart en een vestiging in Mühlhausen/Gruibingen, aan de weg naar München. In Mühlhausen worden onder andere kopieermachines, projectoren en medische apparatuur vervaardigd. De transportgroep Willy Betz heeft het distributiecentrum van Kodak ondergebracht in het dochterbedrijf Logistics Solutions International (LSI). Bij de overdracht telde het distributiecentrum van Kodak 137 medewerkers die gezamenlijk zorgdragen voor dagelijks tweeduizend zendingen, waarvan de helft naar het buitenland.