ROTTERDAM (NT) – Het Belgische filiaal van MAN Trucks & Bus wil uiterlijk rond 2002 in België een marktaandeel van vijftien procent hebben in de sector van bedrijfswagens van zes ton en meer. Het aandeel ligt nu op elf procent door de verkoop van 1.032 voertuigen.

Afgelopen jaren kampte de vrachtautofabrikant met stagnerende verkoopcijfers. Mede door een interne en externe herstructurering kwam MAN er weer bovenop. Het filiaal in Antwerpen wijzigde het beleid en werd zelfstandiger. Werknemers werd een groter verantwoordelijkheidsgevoel gegeven en het distributienetwerk werd uniformer.
Het netwerk, dat nu nog dertig dealers en verkooppunten telt, is onlangs uitgebreid met garage Godefroid in Manhay in de Belgische Ardennen. Volgens H. September, general manager van MAN Truck & Bus, lopen momenteel nieuwe investeringen in de Belgische steden Waregem, Kortrijk en Luik. September voorspelt dat de omzet op de bedrijfsvoertuigenmarkt dit jaar terugvalt met zeven tot acht procent. ,,Toch willen we onze omzet verhogen. Alle ingrepen en initiatieven binnen het bedrijf kunnen daaraan bijdragen.’’
September verwacht dat zijn bedrijf dit jaar 1.150 voertuigen aan de man brengt. Dit zou een marktaandeel van 12,5 tot dertien procent opleveren. ,,Dankzij de omzet die we de eerste vijf maanden van het boekjaar haalden, durven we de nabije toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien.’’
Op 16 januari neemt MAN deel aan de beurs Het Salon voor Bedrijfsvoertuigen in Brussel. ,,Daar tonen we de Evolution-reeks en nieuwe gamma krachtige en milieuvriendelijke motoren.’’