EINDHOVEN (ANP) – De omzet van Daf Trucks in Eindhoven is vorig jaar met ongeveer 25 procent toegenomen tot 4,5 miljard gulden. Dat is een record voor de Eindhovense vrachtwagenproducent. Datzelfde geldt voor het aantal vrachtwagens dat van de band is gerold, te weten 25.465. Een woordvoerder van Daf heeft dit vrijdag bevestigd.
Hoe groot de verwachte winst is, wilde hij niet zeggen. De resultaten van Daf worden verwerkt in de cijfers van het moederbedrijf Paccar. De bekendmaking daarvan vindt over enige tijd plaats.
Het Eindhovense bedrijf is wel verplicht het jaarverslag te zijner tijd bij de Kamer van Koophandel te deponeren. Uit dat verslag over 1997 bleek dat Daf Trucks in dat jaar een winst behaalde van 180 miljoen gulden bij een omzet van ruim 3,6 miljard.

Overigens heeft Daf Trucks al eerder laten weten dat de totale markt voor zware vrachtwagens dit jaar vermoedelijk enigszins terugloopt. In verband daarmee heeft het bedrijf de productie al op een iets lager pitje gezet. In beginsel produceert Daf Trucks alleen vrachtwagens als die zijn besteld.