LONDEN (NT) – De Britse Tibbet & Britten (T&B) Group heeft de intermodale vervoerder Haulmark overgenomen van La Fleche Cavaillonnaise. De hoogte van de overnamesom is niet onthuld. Het gaat om alle intermodale activiteiten van Haulmark en La Fleche van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Het Franse bedrijf had zich na de opening van de Kanaaltunnel in het Verenigd Koninkrijk gevestigd om zich toe te leggen op railvervoer naar het continent. Er wordt tegenwoordig ook gebruik gemaakt van ferries voor transporten naar de Benelux en Duitsland. De belangrijkste markten van Haulmark zijn Frankrijk en Italië. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 3,5 miljoen pond (elf miljoen gulden).
T&B ziet Haulmark als een aanvulling op de eigen activiteiten in railvervoer, maar Haulmark blijft voorlopig onder eigen naam en onder leiding van de bestaande directie actief. Volgens M. Sweet van T&B zal Haulmark onder de vleugels van T&B kunnen profiteren van de bredere basis en wijdere klantenkring.