ROTTERDAM (NT) – Lara Express Line heeft de containerdienst op het Georgische Poti, die anderhalf jaar geleden in het leven werd geroepen, alweer beëindigd. Het Rotterdamse Animat Shipping, dat de dienst in Rotterdam vertegenwoordigde, heeft dat bevestigd.
Volgens een Animat-woordvoerder bleef het ladingaanbod achter bij de verwachtingen en kwamen nieuwe concurrenten met tarieven waar niet tegenop te boksen viel. Het ging daarbij om deepsea-rederijen, die de Zwarte Zee via transshipment havens in de Middellandse Zee bedienen.
De tarieven van die rederijen lagen 400 tot 500 dollar per container onder die van Lara, die als enige een rechtstreekse dienst op de Georgische haven onderhield. ,,Als het verschil honderd dollar per container is, heb je als rechtstreekse aanbieder nog wel een onderhandelingspositie, maar hier kon Lara niet tegenop’’, aldus de Animat-woordvoerder. Volgens hem kunnen deepsea-rederijen zo goedkoop zijn omdat ze ruimte verkopen op de schepen richting Verre Oosten, die anders toch leeg zou blijven.