AMSTELVEEN (ANP) – KLM zet de binnenlandse vluchten naar Groningen en Enschede stop. Vanaf eind maart worden de achttien retourvluchten op Groningen en vijftien naar Enschede gestaakt. De lijnen, die worden onderhouden door KLM-dochter KLM Exel, zijn structureel verlieslijdend.
Het verminderen van het aantal vluchten heeft volgens een woordvoerder van KLM geen zin, omdat dan de aansluiting op ’de KLM-blokken’ op Schiphol verloren gaat. De regionale vluchten richten zich vooral op reizigers die op Schiphol willen overstappen. De provinciebesturen van Groningen, Friesland en Drenthe zijn fel gekant tegen het KLM-besluit. Zij vrezen vooral dat het aantrekken van buitenlandse bedrijven nu veel moeilijker zal worden. De noordelijke provincies willen de ontstane situatie met het kabinet bespreken.