Escalatie Houthi-geweld: containerschip MSC getroffen ver op oceaan

Op Indische Oceaan

Houthi-rebellen hebben met een drone een aanval uitgevoerd op een vrachtschip dat 300 à 400 nautische mijl (550 à 750 kilometer) ten oosten van de Hoorn van Afrika op de Indische Oceaan voer, zo is dinsdag bevestigd door United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), toezichthouder op de maritieme veiligheid in het Midden-Oosten. Het is voor het eerst dat de Houthi’s zó ver op de oceaan hebben weten toe te slaan.

De aanval was op de Indische Oceaan, rechts van de hoorn van Afrika. Illustratie: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Escalatie Houthi-geweld: containerschip MSC getroffen ver op oceaan | NT

Escalatie Houthi-geweld: containerschip MSC getroffen ver op oceaan

Op Indische Oceaan

Houthi-rebellen hebben met een drone een aanval uitgevoerd op een vrachtschip dat 300 à 400 nautische mijl (550 à 750 kilometer) ten oosten van de Hoorn van Afrika op de Indische Oceaan voer, zo is dinsdag bevestigd door United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), toezichthouder op de maritieme veiligheid in het Midden-Oosten. Het is voor het eerst dat de Houthi’s zó ver op de oceaan hebben weten toe te slaan.

De aanval was op de Indische Oceaan, rechts van de hoorn van Afrika. Illustratie: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu