RICHMAND (NT) – De Pittston BAX-groep heeft in het vierde kwartaal van 1998 een winst geboekt van 10,7 miljoen dollar. De omzet in de laatste drie maanden van het jaar kwam uit op 481 miljoen dollar. Over dezelfde periode van 1997 boekte BAX een winst van 13,2 miljoen op een omzet van 448 miljoen dollar. Groei deed zich volgens BAX vooral voor in Azië. Ook de overname van Air Transport International (ATI) in het voorjaar zorgde voor een toename van de activiteiten. De gang van zaken in de Verenigde Staten deed de Aziatische groei ten dele teniet: daar daalde de omzet met vijf procent. De winst in het vierde kwartaal werd opgekrikt door buitengewone baten uit de verkoop van twee vliegtuigen. Deze leverden een boekwinst van 3,1 miljoen gulden op.
BAX, onderdeel van het Pittston-concern, kon recent contracten in de wacht slepen van Air New Zeland EBS, British Airways Engineering en de divisie ’persoonlijke communicatie’ van Motorola. Over heel 1998 behaalde BAX een verlies van 13,1 miljoen dollar, vooral wegens een reservering van 36 miljoen dollar. Het geld werd apart gezet om de kosten van een bedrijfssanering af te dekken. De omzet kwam uit op 1,8 miljard dollar. Een jaar eerder kwam het resultaat uit op 32,3 miljoen dollar op een omzet van 1,7 miljard dollar.