BASILDON (NT) – F.S. Mackenzie, een recent opgerichte Britse transportonderneming, heeft zijn werkgebied uitgebreid naar de Aziatische markt. Het bedrijf sloot een samenwerkingsovereenkomst met Famous Freight Forwarding in Singapore. F.S. Mackenzie vatte zijn activiteiten begin dit jaar aan. Het bedrijf, gevestigd in Basildon, werd opgericht door ongeveer twintig ondernemers die eerder hun sporen elders in het transport verdienden. Mackenzie houdt zich sindsdien bezig met zee- en luchtvrachtexpeditie, trailervervoer en nvocc-diensten. Het bedrijf streeft ernaar deze diensten wereldwijd aan te bieden en mikt op een omzet van tien miljoen pond ( ruim dertig miljoen gulden) in het eerste operationele jaar. Het bedrijf consolideert de goederen die het behandelt in Basildon en maakt verder gebruik van op- en overslagcentra in Birmingham, Bradford, Bristol, Manchester, Newcastle en Southall. Famous heeft behalve een vestiging in Singapore kantoren of agenten in Australië, China, Hongkong, Japan, Maleisië, Thailand, Zuid-Korea en de Filippijnen. Mackenzie zal zijn zee- en luchtvracht van en naar al deze bestemmingen laten behandelen door Famous, behalve op Japan. Famous heeft zelf ook kantoren in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. I. Brymer, verkoopmanager van Mackenzie verwacht de komende maanden nog meer samenwerkingen te kunnen aankondigen.