BRUSSEL (NT) – De Belgische afhandelingsgroep Aviapartner heeft een Italiaanse dochter opgericht. Het gaat om een joint venture met de Italiaanse onderneming Cimair. Volgens A. Verougstraete, voorzitter van AviaPartner, is Cimair een ’gevestigde waarde op de Italiaanse luchthavens’.
De lokale partner heeft een aandeel van tien procent in het nieuwe AviaPartner Spa met zetel in Rome, maar heeft de kans om dat aandeel te verhogen tot 45 procent. Verougstraete geeft er de voorkeur aan om met een lokale partner in zee te gaan ’om de eigenheden van de markt te leren kennen en te respecteren’. Met de oprichting van een Italiaanse dochter wil AviaPartner inspelen op de mogelijkheden die de liberalisering van de grondafhandeling met zich zal meebrengen. Italië is één van de zes Europese landen waar de afhandeling nog moet worden geliberaliseerd.