HAMBURG (NT) – De Deutsche Paket Dienst (DPD)verwacht door de komst van de Franse postonderneming La Poste als belangrijkste aandeelhouder zijn marktaandeel op de Europese expres- en pakketmarkt naar 10 procent te kunnen uitbreiden. La Poste is via dochteronderneming Sofipost Holding met terugwerkende kracht per 30 december voor 33 procent aandeelhouder geworden van de DPD door de overname van het transportbedrijf Denkhaus.
De komst van de Fransen leidt niet tot een wijziging in de organisatie van het bedrijf. DPD blijft een netwerk van franchisenemers.
Bij de presentatie van de samenwerking in Hamburg kondigde DPD-directeur P. Hoffmann gisteren aan de positie van DPD te willen versterken door verdere deelnemingen van La Poste in Europa. Ook zet DPD de deur open naar zowel binnen- als buitenlandse expres- en koeriersdiensten. Op de langere termijn ligt voor Hoffmann het versterken van de trans-Atlantische samenwerking voor de hand. Voor de komst van La Poste was DPD louter opgebouwd uit Duitse ondernemingen.
De DPD was vorig jaar goed voor het vervoer van 290 miljoen pakketten. La Poste heeft op de Franse pakketmarkt van 551 miljoen stukken (1997) een aandeel van ruim zestig procent.