Doesburg . Logistiek dienstverlener Rotra in Doesburg heeft begin deze maand sneltransportbedrijf SDD uit het Gelderse Dieren overgenomen. Het nieuwe Rotra-onderdeel gaat verder onder de naam Global Parcel Services (GPS). De acht voormalig SDD-medewerkers, waaronder zes chauffeurs, zijn nu in dienst bij Rotra. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, wilde de Rotra-directie niet kwijt.
GPS is gespecialiseerd in de distributie van spoedeisende pakketten die rechtstreeks naar hun eindbestemming moeten, zeven dagen per week, 24 uur per dag. De vervoerde goederen variëren van showmodellen voor bijvoorbeeld vakbeurzen tot pacemakers, zuurstofflessen en onderdelen voor machines.
Overigens zijn tijdkritische transporten Rotra niet vreemd. Ook Rotra Special Services (RSS) verzorgt spoedzendingen. Waar GPS echter gespecialiseerd is in het transport van pakketten die op afroep onmiddellijk moet worden gedistribueerd, houdt RSS zich bezig met de organisatie van grootschaliger spoedprojecten waar meer partijen bij betrokken zijn. Zo vervoert het bedrijf straalmotoren voor KLM.