Alle soorten containers, ook die met gevaarlijke stoffen, en reefers kunnen met de lijndienst van Contargo tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen en de LDCT-terminal in Dourges worden vervoerd. De barge-operator organiseert voor dit vervoer via dochteronderneming Rhenus ook het voor- en na transport per truck.

Contargo heeft al een lijndienst tussen de zeehavens en het Franse Valenciennes. De lijndienst met Dourges is opgezet om ‘aan de marktvraag te voldoen’, meldt Contargo. De terminal aldaar zou een groot ‘ontwikkelingspotentieel’ hebben. Alles bij elkaar pendelen er nu zeven schepen met een totale capaciteit van ongeveer 1.200 teu tussen de havens in Nederland en België en het noorden van Frankrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement