Feestvarken ‘FPS Maas’ vaart op waterstof en onder nieuwe naam voor Nike

maiden trip

De ‘FPS Maas’, ’s werelds eerste grote containerbinnenvaartschip dat volledig op waterstof vaart, heeft donderdag na jarenlange voorbereidingen zijn eerste stuk gevaren om feestelijk te worden onthaald in Rotterdam. Daarbij werd duidelijk dat het schip van de Rotterdamse rederij Future Proof Shipping gaat varen in opdracht van de Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike en dat de tot nu toe altijd gebruikte scheepsnaam ‘FPS Maas’ van de boeg is verdwenen. Het revolutionaire vaartuig is omgedoopt tot de ‘H2 Barge 1’.

Foto: IenW

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Feestvarken ‘FPS Maas’ vaart op waterstof en onder nieuwe naam voor Nike | NT

Feestvarken ‘FPS Maas’ vaart op waterstof en onder nieuwe naam voor Nike

maiden trip

De ‘FPS Maas’, ’s werelds eerste grote containerbinnenvaartschip dat volledig op waterstof vaart, heeft donderdag na jarenlange voorbereidingen zijn eerste stuk gevaren om feestelijk te worden onthaald in Rotterdam. Daarbij werd duidelijk dat het schip van de Rotterdamse rederij Future Proof Shipping gaat varen in opdracht van de Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike en dat de tot nu toe altijd gebruikte scheepsnaam ‘FPS Maas’ van de boeg is verdwenen. Het revolutionaire vaartuig is omgedoopt tot de ‘H2 Barge 1’.

Foto: IenW

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu