Dikke krimp voor haven Hamburg

kwartaalcijfers

De haven van Hamburg is in het eerste kwartaal hard getroffen door de coronacrisis. De totale overslag viel bijna 8% terug, de containeroverslag met 6,6%.

De Duitse haven behandelde in de eerste drie maanden van het jaar in totaal 31,9 miljoen ton lading en 2,2 miljoen teu. De overslag van containers uit China, de belangrijkste handelspartner van Hamburg, daalde met bijna 15% tot 579.000 teu. De aan- en afvoer naar de VS groeide ruim 20% tot 146.000 teu, dankzij de komst van nieuwe lijndiensten.

Vooral de doorvoercontainers liepen averij op, met een achteruitgang van bijna 11% tot 772.000 teu. De aan- en afvoer naar het eigen achterland nam met 4% af tot 1,4 miljoen teu. Daarvan ging 663.000 teu over het spoor, 4,6% minder dan vorig jaar.

Bulk

De overslag van bulklading daalde in het eerste kwartaal met 12% tot 9,4 miljoen ton. Binnen dit segment liet de export van graan een enorme piek zien van een kleine 700.000 ton, nagenoeg een verdrievoudiging.

PR-club Port of Hamburg Marketing, dat de cijfers van de Duitse haven publiceert, spreekt geen prognose voor het lopende kwartaal uit. Hoofd Axel Mattern houdt er de moed in met de verwachting ‘dat het heel goed mogelijk is dat het aantal afvaarten en de hoeveelheid lading vanaf juni weer een toename laten zien’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Dikke krimp voor haven Hamburg | NT

Dikke krimp voor haven Hamburg

kwartaalcijfers

De haven van Hamburg is in het eerste kwartaal hard getroffen door de coronacrisis. De totale overslag viel bijna 8% terug, de containeroverslag met 6,6%.

De Duitse haven behandelde in de eerste drie maanden van het jaar in totaal 31,9 miljoen ton lading en 2,2 miljoen teu. De overslag van containers uit China, de belangrijkste handelspartner van Hamburg, daalde met bijna 15% tot 579.000 teu. De aan- en afvoer naar de VS groeide ruim 20% tot 146.000 teu, dankzij de komst van nieuwe lijndiensten.

Vooral de doorvoercontainers liepen averij op, met een achteruitgang van bijna 11% tot 772.000 teu. De aan- en afvoer naar het eigen achterland nam met 4% af tot 1,4 miljoen teu. Daarvan ging 663.000 teu over het spoor, 4,6% minder dan vorig jaar.

Bulk

De overslag van bulklading daalde in het eerste kwartaal met 12% tot 9,4 miljoen ton. Binnen dit segment liet de export van graan een enorme piek zien van een kleine 700.000 ton, nagenoeg een verdrievoudiging.

PR-club Port of Hamburg Marketing, dat de cijfers van de Duitse haven publiceert, spreekt geen prognose voor het lopende kwartaal uit. Hoofd Axel Mattern houdt er de moed in met de verwachting ‘dat het heel goed mogelijk is dat het aantal afvaarten en de hoeveelheid lading vanaf juni weer een toename laten zien’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement