180 miljoen subsidie voor walstroom zeeschepen

vanaf 5.000 ton

Zeeschepen met een laadvermogen van meer dan 5.000 gross tonnage moeten in 2030 aan de stekker in Europese havens. Vanuit IenW komt er daarom 140 miljoen euro beschikbaar om de walstroominstallaties te realiseren bij terminals in de Nederlandse zeehavens. Vanuit het klimaatfonds komt daar nog eens 40 miljoen bovenop.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

180 miljoen subsidie voor walstroom zeeschepen | NT

180 miljoen subsidie voor walstroom zeeschepen

vanaf 5.000 ton

Zeeschepen met een laadvermogen van meer dan 5.000 gross tonnage moeten in 2030 aan de stekker in Europese havens. Vanuit IenW komt er daarom 140 miljoen euro beschikbaar om de walstroominstallaties te realiseren bij terminals in de Nederlandse zeehavens. Vanuit het klimaatfonds komt daar nog eens 40 miljoen bovenop.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu