De terminal operator uit Dubai heeft een concessieovereenkomst met de havenbeheerder getekend en verwacht ruim een half miljard dollar te investeren in het project. De terminal moet in 2027 operationeel zijn en krijgt een overslagkade van 1100 meter, waar schepen van meer dan 18.000 teu afgehandeld kunnen worden. Die kade kan nog met bijna 300 meter worden verlengd.

Het project is gericht op de verbetering van de containerlogistiek in het westelijke en centrale deel van India, een van ‘s werelds snelst groeiende economieën. DP World heeft al vijf containerterminals in het uitgestrekte Zuid-Aziatische land, een in Mundra, zo’n honderd kilometer ten westen van Kandla, twee in Mumbai, eveneens aan de noordwestelijke kust, een in Kochi in het Zuidwest-India en een in de miljoenenstad Chennai aan de zuidoostelijke kust.

DP ontwikkelt de terminal in samenwerking met het National Investment and Infrastructure Fund, een investeringsplatform dat eigendom is van de Indiase overheid. De concessie heeft een looptijd van dertig jaar en kan nog met twintig jaar worden verlengd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement