Aanpak schijnconstructies zzp’ers voor volgend kabinet

Commissie Borstlap

Het kabinet maakt voor de komende kabinetsformatie een plan om tegen te gaan dat zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) werk doen dat eigenlijk een dienstverband vraagt. Het kabinet wil kijken of het ‘platforms’ als maaltijdbezorger Deliveroo en taxidienst Uber werkenden in principe in loondienst kan laten werken. ‘Tenzij het platform kan bewijzen dat het werk mag laten uitvoeren door een zzp’er’, zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Het is dan aan het volgende kabinet om een knoop door te hakken.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Aanpak schijnconstructies zzp’ers voor volgend kabinet | NT

Aanpak schijnconstructies zzp’ers voor volgend kabinet

Commissie Borstlap

Het kabinet maakt voor de komende kabinetsformatie een plan om tegen te gaan dat zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) werk doen dat eigenlijk een dienstverband vraagt. Het kabinet wil kijken of het ‘platforms’ als maaltijdbezorger Deliveroo en taxidienst Uber werkenden in principe in loondienst kan laten werken. ‘Tenzij het platform kan bewijzen dat het werk mag laten uitvoeren door een zzp’er’, zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Het is dan aan het volgende kabinet om een knoop door te hakken.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu