Wie gaat straks aan de haal met Schenker?

Analyse

Na lang getouwtrek tussen de Duitse regering en de top van het staatsbedrijf Deutsche Bahn (DB) wordt het logistieke dochterbedrijf DB Schenker dan blijkbaar toch in de etalage gezet. De schuldenberg van het spoorconcern (30 miljard euro) is te hoog om dit logistiek tafelzilver niet te verkopen, vindt de Duitse coalitieregering van SPD, de Groenen en de liberale FDP. Bovendien zoekt Berlijn naar extra fondsen voor onder meer de vernieuwing van het hogesnelheidsnetwerk en het aanzuiveren van dreigende tekorten in de staatskas.

Foto: Scania

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Wie gaat straks aan de haal met Schenker? | NT

Wie gaat straks aan de haal met Schenker?

Analyse

Na lang getouwtrek tussen de Duitse regering en de top van het staatsbedrijf Deutsche Bahn (DB) wordt het logistieke dochterbedrijf DB Schenker dan blijkbaar toch in de etalage gezet. De schuldenberg van het spoorconcern (30 miljard euro) is te hoog om dit logistiek tafelzilver niet te verkopen, vindt de Duitse coalitieregering van SPD, de Groenen en de liberale FDP. Bovendien zoekt Berlijn naar extra fondsen voor onder meer de vernieuwing van het hogesnelheidsnetwerk en het aanzuiveren van dreigende tekorten in de staatskas.

Foto: Scania

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu