Dat laat het Franse concern, moederbedrijf van de Europese pakketdienst DPD en Chronopost, weten bij de presentatie van de jaarcijfers over 2022. De omzet van Geopost/DPD steeg nog wel met 6% naar 15,6 miljard euro door een tariefsverhoging vorig jaar, maar de kosten namen nog sterker toe, meldt de directie. Daarnaast moest DPD door het stopzetten van de activiteiten in Rusland zwaar afschrijven (149 miljoen euro) op de Russische dochteronderneming.

Nieuwe concernnaam

De directie maakte bij de jaarcijfers over 2022 ook bekend dat de de letters DPD uit de naam van de moederholding verdwijnen en de houdstermaatschappij in de loop van dit jaar alleen nog maar Geopost gaat heten. De merknamen van de onderliggende expres-activiteiten, zoals Chronopost, DPD, SEUR, BRT en Jadlog zullen niet veranderen, aldus de directie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement