Onder de streep bleef een nettowinst over van 911 miljoen euro, een afname van bijna een derde vergeleken met dezelfde periode in 2022, blijkt uit de recent gepresenteerde kwartaalcijfers van de logistieke gigant uit Duitsland.

Een groot deel van teruggang is toe te schrijven aan de veel mindere omzet- en winstcijfers van expeditiedochter DHL Global Forwarding. Zo daalde het luchtvrachtvolume over de eerste drie maanden van dit jaar met 19% en was er in de  containervaart ook weinig eer te behalen voor het expeditiebedrijf. Daar zakten de volumes weg met 17%, waarbij de cijfers van de vorig jaar overgenomen logistiek dienstverlener Hillebrand even buiten beschouwing worden gelaten.

Lagere prijzen

Inclusief de acquisitie van deze drankendistributeur was er alsnog sprake van een minus van 5% bij de zeevrachtactiviteiten voor DHL Global. Behalve de afname in het verkochte volume, was er vergeleken met de eerste maanden van 2022 ook sprake van duidelijke lagere prijzen, waardoor de omzet en winst van DHL Global sterk terugliepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement