Akkoord over cao dc’s Albert Heijn, staking voorbij

10% loonsverhoging

De staking bij distributiecentra van Albert Heijn is voorbij. De vakbonden en de supermarkt zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor distributiecentra, maakte CNV bekend. Nieuwe stakingen zijn pas definitief van de baan als de vakbondsleden ermee instemmen, maar omdat de belangrijkste eisen van de stakers nu zijn ingewilligd, verwacht CNV wel dat ze dat zullen doen.

Foto: NT / TvG

Alle medewerkers, dus ook de uitzendkrachten, krijgen 10 procent loonsverhoging. De toeslagen voor ’s nachts en in het weekend blijven onveranderd en uitzendkrachten krijgen meer zekerheid in hun roosters, aldus CNV.

Lege schappen

Vorige week leidden dagenlange stakingen in de distributiecentra nog tot vele lege schappen door het hele land vanwege een impasse in de onderhandelingen.

Albert Heijn liet maandag nog weten dat het de komende dagen nog nodig heeft om de schappen in de winkels weer te vullen. Donderdag kon het daar weer mee beginnen, nadat bonden hun acties tijdelijk hadden opgeschort in verband met de nieuwe gesprekken. De stakingen begonnen eind vorige maand.

Nieuwe cao

‘Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden voor iedereen belangrijk. Het onderhandelingsresultaat betekent een verdere verbetering van onze goede cao’, stelt Albert Heijn in een verklaring. ‘We zijn blij dat we ons, samen met alle collega’s, weer volledig kunnen richten op onze klanten’, vervolgt het concern.

De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar. Afgesproken is dat de 100 procent toeslag voor werken op zondag en de seniorendagen van kracht blijven. Dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Verder zijn onder meer afspraken gemaakt over extra vaste banen en contractuitbreiding voor parttimers.

“Staken is nooit ons doel geweest. Ook niet van de mensen die hier werken. Maar soms moet je wel. En dan is het prachtig om te zien hoe de medewerkers elf dagen lang schouder aan schouder stonden om niet alleen voor zichzelf maar vooral voor elkaar op te komen”, zegt Roel van Riezen, onderhandelaar bij CNV.

Akkoord over cao dc’s Albert Heijn, staking voorbij | NT

Akkoord over cao dc’s Albert Heijn, staking voorbij

10% loonsverhoging

De staking bij distributiecentra van Albert Heijn is voorbij. De vakbonden en de supermarkt zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor distributiecentra, maakte CNV bekend. Nieuwe stakingen zijn pas definitief van de baan als de vakbondsleden ermee instemmen, maar omdat de belangrijkste eisen van de stakers nu zijn ingewilligd, verwacht CNV wel dat ze dat zullen doen.

Foto: NT / TvG

Alle medewerkers, dus ook de uitzendkrachten, krijgen 10 procent loonsverhoging. De toeslagen voor ’s nachts en in het weekend blijven onveranderd en uitzendkrachten krijgen meer zekerheid in hun roosters, aldus CNV.

Lege schappen

Vorige week leidden dagenlange stakingen in de distributiecentra nog tot vele lege schappen door het hele land vanwege een impasse in de onderhandelingen.

Albert Heijn liet maandag nog weten dat het de komende dagen nog nodig heeft om de schappen in de winkels weer te vullen. Donderdag kon het daar weer mee beginnen, nadat bonden hun acties tijdelijk hadden opgeschort in verband met de nieuwe gesprekken. De stakingen begonnen eind vorige maand.

Nieuwe cao

‘Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden voor iedereen belangrijk. Het onderhandelingsresultaat betekent een verdere verbetering van onze goede cao’, stelt Albert Heijn in een verklaring. ‘We zijn blij dat we ons, samen met alle collega’s, weer volledig kunnen richten op onze klanten’, vervolgt het concern.

De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar. Afgesproken is dat de 100 procent toeslag voor werken op zondag en de seniorendagen van kracht blijven. Dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Verder zijn onder meer afspraken gemaakt over extra vaste banen en contractuitbreiding voor parttimers.

“Staken is nooit ons doel geweest. Ook niet van de mensen die hier werken. Maar soms moet je wel. En dan is het prachtig om te zien hoe de medewerkers elf dagen lang schouder aan schouder stonden om niet alleen voor zichzelf maar vooral voor elkaar op te komen”, zegt Roel van Riezen, onderhandelaar bij CNV.