Erka werd in 1977 in Stuttgart opgericht door Erich Klaschka, die nog steeds de leiding over het bedrijf heeft. De expediteur verzorgt zendingen door bijna heel Europa, ook naar de Benelux.

Noerpel omschrijft de overname als een versterking van de aanwezigheid in Zuid-Duitsland. ‘Tegelijkertijd leiden we Erka met deze overname naar een zekere toekomst’, zegt Stefan Noerpel-Schneider, managing partner bij Noerpel.

Noerpel bestaat als familiebedrijf sinds 1881 en wordt inmiddels gerund door de vijfde generatie. De expediteur heeft 3000 werknemers in dienst, verdeeld over 22 vestigingen in Duitsland en Zwitserland. De jaarlijkse omzet bedraagt volgens de groep ongeveer 600 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement