Het pakketvolume, dat USPS jaarlijks op vliegtuigen zet, is als onderdeel van een ingrijpende besparingsprogramma gereduceerd met 90% sinds 2021. Dat leverde het postbedrijf jaarlijks een bedrag van 1 miljard dollar aan kostenbesparingen op, zegt hij.

DeJoy heeft het gros van het pakketvervoer, dat normaliter door airlines zou zijn vervoerd, overgeheveld naar het landvervoer. Het gaat daarbij om de zogeheten ‘first class’ post- en pakketdiensten, die nu voor 95% over de weg worden afgewikkeld.

Tegenvallers

De besparingen op de dure luchtvrachtdiensten moeten het noodlijdende nationale postbedrijf weer financieel gezond maken, maar of dat lukt is nog maar de vraag. Het postbedrijf, een van de grootste werkgevers in de VS, maakte deze week ook zes miljard dollar aan tegenvallers bekend. Het gaat daarbij onder meer om onverwachte extra pensioenafdrachten voor het personeel en kostenverhogingen in verband met de hoge inflatie in het land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement