Rotterdam, Duisburg en Port of Switzerland koppelen Portbase en RPIS

Data delen

Om de logistieke keten van de zeehavens tot in het achterland te verbeteren, is het Havenbedrijf Rotterdam gestart met een test van een nieuwe digitale verbinding. Daartoe worden de de port community-systemen Portbase en River Ports Planning en Information System (RPIS) met elkaar verbonden.

Port of Switzerland test HbR
Port of Switzerland (foto) duisburg en Havenbedrijf Rotterdam testen nieuw digitaal systeem zeehavens en achterland. Foto: Port of Rotterdam

Door de koppeling van de port-community-systemen is er een uitwisseling van gegevens mogelijk om te zorgen dat de efficiëntie en transparantie in de logistieke keten van de zeehavens tot in het achterland verbeteren, meldt het HbR. Het doel is een digitale corridor te realiseren die zorgt voor een ‘probleemloze en veilige gegevensuitwisseling’ die meer efficiëntie voor de binnenvaart en de havenautoriteiten moet opleveren.

Data uitwisseling

Havenbedrijf Rotterdam is begonnen met een test van dit nieuwe systeem. De bedoeling is de testfase eind dit jaar af te ronden zodat het volgend jaar verder kan worden opgeschaald. Behalve HbR, zijn ook Duisburg en Port of Switzerland met het testen van het systeem begonnen. In deze testfase wordt Danser Group als belangrijke partner genoemd; zij zijn betrokken bij verdere ‘use cases’ naar aanleiding van de tests.

Een betere en meer transparantie uitwisseling van data in de logistieke keten helpt, volgens de initiatiefnemers, om de import- en exportprocessen beter te stroomlijnen, de planning te verbeteren en maakt het voor de verschillende partijen makkelijker om informatie te delen.

Rotterdam, Duisburg en Port of Switzerland koppelen Portbase en RPIS | NT

Rotterdam, Duisburg en Port of Switzerland koppelen Portbase en RPIS

Data delen

Om de logistieke keten van de zeehavens tot in het achterland te verbeteren, is het Havenbedrijf Rotterdam gestart met een test van een nieuwe digitale verbinding. Daartoe worden de de port community-systemen Portbase en River Ports Planning en Information System (RPIS) met elkaar verbonden.

Port of Switzerland test HbR
Port of Switzerland (foto) duisburg en Havenbedrijf Rotterdam testen nieuw digitaal systeem zeehavens en achterland. Foto: Port of Rotterdam

Door de koppeling van de port-community-systemen is er een uitwisseling van gegevens mogelijk om te zorgen dat de efficiëntie en transparantie in de logistieke keten van de zeehavens tot in het achterland verbeteren, meldt het HbR. Het doel is een digitale corridor te realiseren die zorgt voor een ‘probleemloze en veilige gegevensuitwisseling’ die meer efficiëntie voor de binnenvaart en de havenautoriteiten moet opleveren.

Data uitwisseling

Havenbedrijf Rotterdam is begonnen met een test van dit nieuwe systeem. De bedoeling is de testfase eind dit jaar af te ronden zodat het volgend jaar verder kan worden opgeschaald. Behalve HbR, zijn ook Duisburg en Port of Switzerland met het testen van het systeem begonnen. In deze testfase wordt Danser Group als belangrijke partner genoemd; zij zijn betrokken bij verdere ‘use cases’ naar aanleiding van de tests.

Een betere en meer transparantie uitwisseling van data in de logistieke keten helpt, volgens de initiatiefnemers, om de import- en exportprocessen beter te stroomlijnen, de planning te verbeteren en maakt het voor de verschillende partijen makkelijker om informatie te delen.