WDL begint eigen vrachtvluchten in najaar

luchtvracht

Het Duitse WDL, recent gekocht door de wegvervoerder Zeitfracht in Berlijn, wil vanaf november beginnen met eigen vrachtdiensten vanaf thuisbasis Keulen/Bonn Airport.

Het gaat daarbij om chartervluchten voor derden en huurcontracten, waarbij WDL voor een bepaalde termijn vluchten uitvoert voor andere vervoerders, zoals expresbedrijven. Zeitfracht heeft voor de nieuwe vrachtdiensten drie BAe-146F’s aangeschaft. Deze kleinere vrachtvliegtuigen worden hoofdzakelijk in Europa gebruikt voor het pakketvervoer.

Zeitfracht kocht dit jaar Leisure Cargo, dat de vrachtruimte van zo’n veertien luchtvaartmaatschappijen verkoopt. Of WDL ook vracht gaat vliegen voor Leisure Cargo is niet duidelijk. WDL beschikt verder over een passagiersvloot van vier BAe-146’s. Deze worden hoofdzakelijk ingezet voor Air France, EasyJet en SAS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

WDL begint eigen vrachtvluchten in najaar | NT

WDL begint eigen vrachtvluchten in najaar

luchtvracht

Het Duitse WDL, recent gekocht door de wegvervoerder Zeitfracht in Berlijn, wil vanaf november beginnen met eigen vrachtdiensten vanaf thuisbasis Keulen/Bonn Airport.

Het gaat daarbij om chartervluchten voor derden en huurcontracten, waarbij WDL voor een bepaalde termijn vluchten uitvoert voor andere vervoerders, zoals expresbedrijven. Zeitfracht heeft voor de nieuwe vrachtdiensten drie BAe-146F’s aangeschaft. Deze kleinere vrachtvliegtuigen worden hoofdzakelijk in Europa gebruikt voor het pakketvervoer.

Zeitfracht kocht dit jaar Leisure Cargo, dat de vrachtruimte van zo’n veertien luchtvaartmaatschappijen verkoopt. Of WDL ook vracht gaat vliegen voor Leisure Cargo is niet duidelijk. WDL beschikt verder over een passagiersvloot van vier BAe-146’s. Deze worden hoofdzakelijk ingezet voor Air France, EasyJet en SAS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement