Lufthansa Cargo neemt belang in start-up Cargo.one

luchtvracht

Lufthansa Cargo heeft een belang van 15% genomen in de Duitse start-up en digitale luchtvrachtbeurs Cargo.one. De durfinvesteerders Point Nine Capital uit Berlijn en het Zweedse Creandum hebben verder een belang van 22% genomen.

De nieuwe aandeelhouders betalen 2,8 miljoen euro voor hun deelname. Dat bedrag zal worden geïnvesteerd in de verdere expansie. De overige aandelen blijven in handen van de oprichters van het luchtvrachtplatform

Vrachtbeurs

Cargo One werd vorig jaar opgezet als digitaal vrachtbeurs voor de verkoop van luchtvrachtcapaciteit op de zogeheten spotmarkt. Rond de tachtig expediteurs maken intussen gebruik van de site.

Lufthansa Cargo was een van de eerste vrachtmaatschappijen die capaciteit aanbood via Cargo.one. De Duitse maatschappij werd gevolgd door Leisure Cargo, dat de vrachtcapaciteit beheert van veertien vakantiecharteraars.

Lufthansa Cargo neemt belang in start-up Cargo.one | NT

Lufthansa Cargo neemt belang in start-up Cargo.one

luchtvracht

Lufthansa Cargo heeft een belang van 15% genomen in de Duitse start-up en digitale luchtvrachtbeurs Cargo.one. De durfinvesteerders Point Nine Capital uit Berlijn en het Zweedse Creandum hebben verder een belang van 22% genomen.

De nieuwe aandeelhouders betalen 2,8 miljoen euro voor hun deelname. Dat bedrag zal worden geïnvesteerd in de verdere expansie. De overige aandelen blijven in handen van de oprichters van het luchtvrachtplatform

Vrachtbeurs

Cargo One werd vorig jaar opgezet als digitaal vrachtbeurs voor de verkoop van luchtvrachtcapaciteit op de zogeheten spotmarkt. Rond de tachtig expediteurs maken intussen gebruik van de site.

Lufthansa Cargo was een van de eerste vrachtmaatschappijen die capaciteit aanbood via Cargo.one. De Duitse maatschappij werd gevolgd door Leisure Cargo, dat de vrachtcapaciteit beheert van veertien vakantiecharteraars.