Brussels Airport: Sterk herstel vrachtoverslag

Maandcijfers

Brussels Airport (Zaventem) zag in maart van dit jaar de totale vrachtoverslag met 41% stijgen naar 74.000 ton ten opzichte van dezelfde maand in 2020. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 was er sprake van een toename van de vrachtvolumes van 27%.

De sterke groei kon worden gerealiseerd door de forse groei (+46%) van het aantal vrachtvluchten (1927), terwijl het aantal passagiersvluchten (-75%) nog steeds erg laag is. De vrachtvervoer was daarmee vorige maand verantwoordelijk voor ruim een derde van alle vliegbewegingen op de Zaventem. Daarbij ging het volgens de luchthavendirectie ‘voornamelijk om passagiersvliegtuigen die enkel voor vracht worden gebruikt.

Expresvervoer

Het vrachtvolume op het segment vrachtvliegtuigen (freighters) in maart toe met 73% naar 22.863 ton). De groei bij de expresvluchten, DHL Express is de grootste vrachtklant van Brussels Airport, lag op bijna 65%. De Duitse pakketvervoerder heeft begin van dit jaar een aantal extra vrachtroutes geopend vanaf Brussel om te kunnen voldoen aan de grote vraag uit de e-commerce. Dat leverde over de maand maart een totaal pakketvolume op van 27.664 ton. Ook het onderdeel ‘getruckte luchtvracht’ nam weer sterk toe en wel met 43% naar 17.274 ton. Veel andere luchthavens nemen deze ‘niet gevlogen’ vervoerstroom niet mee in de statistieken om dubbeltelling te voorkomen.

Vaccins

Brussels Airport wijst er verder op dat de import-en exportstromen op de meeste mondiale bestemmingen groei lieten zien, maar vooral groot was van en naar Azië en Noord-Amerika. Brussels Airport blijft verder ook een belangrijke draaischijf voor de in- en uitvoer van COVID-vaccins, aldus de luchthaven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brussels Airport: Sterk herstel vrachtoverslag | NT

Brussels Airport: Sterk herstel vrachtoverslag

Maandcijfers

Brussels Airport (Zaventem) zag in maart van dit jaar de totale vrachtoverslag met 41% stijgen naar 74.000 ton ten opzichte van dezelfde maand in 2020. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 was er sprake van een toename van de vrachtvolumes van 27%.

De sterke groei kon worden gerealiseerd door de forse groei (+46%) van het aantal vrachtvluchten (1927), terwijl het aantal passagiersvluchten (-75%) nog steeds erg laag is. De vrachtvervoer was daarmee vorige maand verantwoordelijk voor ruim een derde van alle vliegbewegingen op de Zaventem. Daarbij ging het volgens de luchthavendirectie ‘voornamelijk om passagiersvliegtuigen die enkel voor vracht worden gebruikt.

Expresvervoer

Het vrachtvolume op het segment vrachtvliegtuigen (freighters) in maart toe met 73% naar 22.863 ton). De groei bij de expresvluchten, DHL Express is de grootste vrachtklant van Brussels Airport, lag op bijna 65%. De Duitse pakketvervoerder heeft begin van dit jaar een aantal extra vrachtroutes geopend vanaf Brussel om te kunnen voldoen aan de grote vraag uit de e-commerce. Dat leverde over de maand maart een totaal pakketvolume op van 27.664 ton. Ook het onderdeel ‘getruckte luchtvracht’ nam weer sterk toe en wel met 43% naar 17.274 ton. Veel andere luchthavens nemen deze ‘niet gevlogen’ vervoerstroom niet mee in de statistieken om dubbeltelling te voorkomen.

Vaccins

Brussels Airport wijst er verder op dat de import-en exportstromen op de meeste mondiale bestemmingen groei lieten zien, maar vooral groot was van en naar Azië en Noord-Amerika. Brussels Airport blijft verder ook een belangrijke draaischijf voor de in- en uitvoer van COVID-vaccins, aldus de luchthaven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement