Ook concurrent Leipzig Airport, inmiddels in Europa opgeklommen naar een vierde positie vlak achter Schiphol, deed het in maart weer goed met een toename van de overslag met 25,5% naar 135.000 ton. Over het eerste kwartaal handelde de luchthaven 360.000 ton af, een toename van 21% en wordt langzaam een bedreiging voor de vrachtpositie van Schiphol als derde vrachtluchthaven van Europa.

De forse groeicijfers zijn door uitbreken van de corona-pandemie in het voorjaar van 2020 enigszins vertekend, aldus de twee luchthavens in een toelichting op de cijfers. Desalniettemin laten de overslagcijfers zien dat ook met een vergelijking met maart 2019 Fraport (+3%) en Leipzig Airport (+22,2%) het bijzonder goed deden. Daarbij is de groei bereikt met aanzienlijk minder belly-capaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement