Hof schetst ontluisterend beeld bij schijnzelfstandigheid Martinair

Analyse

Martinair Cargo was al vrij snel na de overname in 2014 door de KLM geen zelfstandig vrachtbedrijf meer. Daardoor was er sprake van een ‘overdracht van onderneming’ en behoorden de vrachtpiloten in dienst te komen bij de KLM. Dat oordeelde het Haags Gerechtshof vorige week in de spraakmakende zaak die zo’n 120 (ex)-vrachtvliegers van Martinair tegen hun onvrijwillig ontslag hadden aangespannen. Op alle punten werd de KLM, dat had vastgehouden aan de onafhankelijke status van de vrachtdochter, in het ongelijk gesteld. De vrachtpiloten moeten nu weer in dienst worden genomen bij een maatschappij die nauwelijks nog vrachtvliegtuigen heeft.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Hof schetst ontluisterend beeld bij schijnzelfstandigheid Martinair | NT

Hof schetst ontluisterend beeld bij schijnzelfstandigheid Martinair

Analyse

Martinair Cargo was al vrij snel na de overname in 2014 door de KLM geen zelfstandig vrachtbedrijf meer. Daardoor was er sprake van een ‘overdracht van onderneming’ en behoorden de vrachtpiloten in dienst te komen bij de KLM. Dat oordeelde het Haags Gerechtshof vorige week in de spraakmakende zaak die zo’n 120 (ex)-vrachtvliegers van Martinair tegen hun onvrijwillig ontslag hadden aangespannen. Op alle punten werd de KLM, dat had vastgehouden aan de onafhankelijke status van de vrachtdochter, in het ongelijk gesteld. De vrachtpiloten moeten nu weer in dienst worden genomen bij een maatschappij die nauwelijks nog vrachtvliegtuigen heeft.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu