De vrachtdivisie van de Emirates Group meldt bij de presentatie van de halfjaarcijfers over het lopende boekjaar een volume van 1,1 miljoen ton, een toename van 39% vergeleken met 2020. De vrachtvervoerder eindigde met deze laatste vervoerscijfers ook bijna op het oude niveau van 2019 toen zo’n 100.000 ton (10%) meer werd vervoerd.

Dat het vrachtvervoer nog niet geheel is hersteld van de coronapandemie, schrijft de airline toe aan het feit dat een klein deel van het passagiersvervoer, onder meer het zakenvliegen, nog niet op het oude niveau terug is. Daardoor is ook een deel van de belllycapaciteit op deze vluchten niet beschikbaar voor de vrachtmarkt.

Ondanks de sterke stijging van het vrachtvervoer over de eerste zes maanden van het lopende boekjaar leed de luchtvaartgroep over dezelfde periode een stevig verlies van 1,8 miljard dollar. Afgezet tegen 2020 was dat echter een halvering van de verliezen, Toen meldde de airline nog een recordverlies van 3,8 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement