De reden voor het staken van de vluchten zijn de verscherpte quarantaine-eisen voor vrachtpiloten die de Chinese autoriteiten onlangs hebben ingevoerd in de voormalige Britse kroonkolonie om de verspreiding van het omikronvirus in China tegen te gaan.

‘Wij bieden oprecht onze excuses aan voor de verstoringen die deze maatregel veroorzaakt en werken samen met onze klanten om de problemen zo klein mogelijk te houden’, meldt Cathay Cargo in een toelichting op de maatregel.

Oplossingen

De luchtvaartmaatschappij is met 20 vrachtjumbo’s een van de grootste vrachtvervoerders van Azië en stelt dat het voor de periode na 6 januari werkt aan oplossingen met de ‘stakeholders’. Die plannen zullen ‘zo snel mogelijk’ worden gecommuniceerd met de betrokken partijen. heet het verder. Onder meer zou het bij die plannen gaan om een uitgekleed vliegrooster voor het eerste kwartaal met een sterk gereduceerd aantal vluchten.

Cathay Pacific had vlak voor de jaarwisseling al gewaarschuwd dat nieuwe reisrestricties voor het vliegend personeel gevolgen zouden hebben voor de planning van de vrachtvluchten over het eerste kwartaal van 2022 en daarmee het al contractueel vastgelegd vrachtvervoer. Vooral met de komst van het Chinese Nieuwjaar (eind januari) is dat slecht nieuws voor de verladers aangezien fabrieken dan normaliter voor een periode van twee weken dichtgaan. De nieuwe capaciteitsrestricties zorgen dan ook voor verdere druk op de al beperkte intercontinentale vrachtruimte door het wegvallen van veel passagiersvluchten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement