Het zou in totaal gaan om 14 B747’s, die momenteel al enkele maanden werkeloos aan de grond staan in Rusland na de westerse sancties tegen Russische luchtvaartmaatschappijen. Behalve de gehuurde westerse vrachtvliegtuigen gaat het verder om freighters die in bezit zijn van het Russische moederbedrijf Volga Dnepr.

Financial lease

Twee andere vrachtjumbo’s van AirBridgeCargo bevinden zich buiten Rusland in Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten) en de VS ( Marana Airport), blijkens het bericht. Kommersant meldde onlangs dat AirBridgeCargo in de Verenigde Arabische Emiraten is begonnen met gesprekken met Dubai Aerospace Enterprise om de gehele of een deel van haar vrachtvloot onder te brengen via een financial lease bij de Etihad, de airline van Abu Dhabi.

De bedoeling daarbij was tevens om een een nieuwe entiteit met Etihad op te zetten  voor de vrachtverkoop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement